14 December 2014

Ikan Bakar Tanjung Dawai

Sepupu aku selalu sunggoh ke tempat ni untuk makan tengahari. lokasinya dalam medan Mara, kedai paling hujung. Tingkat atas medan ni, banyak orang jual ikan kering dan keropok lekor. Yang paling famous tentulah belacan fresh yang dibuat oleh penduduk tempatan. Berbaloi beli kat sini. Ada alasan nak pi Tanjung Dawai kalau belacan habis. kellas ko jah. beli belacan sampai 2 jam perjalanan. 
Sampai kat depan kedai, dah boleh pilih lauk bakar yang mana berkenan. Boleh dipanaskan atau nak tunggu yang depa dok bakar pon boleh. pilih la sambal serta lauk tambahan yang menjadi pilihan tekak korang on that day. 



 Tapi mata aku dah nampak benda alah ni. bertahun dok pikir nak makan ke idak. hentam je la. rm15 hat beso, medium rm12. pilih la hat beso, tambah tiga hengget je pon. ramai boleh makan. 




look at the amount of eggs inside!! huiii.. semua orang pandang aku. sapa nak perabih ni weh! Si kecik, Muqri menjerit kuat bila nampak ni. tak ke aku kena letak belangkas ni kat tepi. Masyaallah! What a scene! 

Aku sorang pulak tu nak kena habiskan. semua pakat buat muka geli. Macam nak sagat muka sorang-sorang dengan belangkas ni, hampeh. last-last take away ja. boh dalam fridge, pastu lupa. hahaha. rasanya too creamy, sedap gak. patut ambik hat kecik sudah la. tu la, tamok sangat cek chun oii. 


 Ikan apakah aku lupa, siakap kot,  ni sedap gak. sedap la kalau dah boleh makan panas-panas kan. orang belanja kot, lagi sedap. Rempah biasa-biasa,  tadak la wow factor yang bolehkan aku dok teringat-ingat. 







 Makcik aku and si Kuje. dah besor budaknya. next year masuk year four dah. 

Kami ambik banyak jugak lauk. kerabu mangga, sayur masak lemak, kerabu perut. ABC tu sedap. sambal belacan sedap. total damage rm150. not bad eh. boleh la mai lagi kalau terhappen ada kat area ni. ohhh.. bila belacan habis nanti. heh. 

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

فاتن الصاوى said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف

فاتن الصاوى said...



توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...