23 April 2011

pisau plastik yang comei

korang layan Junior Masterchef Australia? cek chun kekadang jer melayan. tu pun bila berkumpul ramai-ramai dengan geng. seronok tengok bebudak ni masak mengalahkan orang dewasa. lepas tengok, siap buat review, lebih dari juri profesional pulak. tapi review kami banyak yang mengutuk diri sendiri.
  • wehh..malu la. awat budak ni teror sangat ni?
  • kalau aku, pakai tengok saja jer ikan tu..
  • bila aku nak pandai masak macam budak ni nihhhh.. 
  • aiyooo.. look at the knife!!
  • cantiknya dapurrr.. 
  • lawanya pots and pans..
tapi dalam banyak-banyak benda tu, yang paling cek chun berkenan sangat tentulah pisau plastik tu. kat malaysia ada jual ka? google punya google,  budak-budak ni guna pisau scanpan spectrum. jangan main-main eh. ni bukan plastik sebarang plastik. memang bukan plastik pun.  tajam ya ampun. ada yang dah cedera pakai plaster dah dalam itu show. pisau ni dibuat dari high carbon steel. kalau kat Australia, depa jual  $12 macam tu.

pisau ni ringan jadi sesuai la dengan budak-budak yang baru nak belajar memasak. tapi tetap perlukan pengawasan orang dewasa jugak. ada bermacam-macam warna, yang ni cek chun suka. kalau dapat, nak kaler merah dan biru.

satu lagi kelebihannya, makanan yang kita potong tu takkan lekat pada pisau. wahh.. teringin la plak nak test hiris dodol raya nih. sapa-sapa yang teringin nak beli tu, boleh la order online kat sini.


pic: http://ask.jaimeyu.com

11 comments:

madam j said...

Slm. Saya tgk rncngn tu. Saya pn dok brkenan dgn pisau tu...hehehe. Cute kn.

cek chun said...

betul..betul.
tunggu pisau tu datang malaysia la
pastu kita ambik sorang satu ke dua ke :p

nikoniko_mama said...

kakbit layan rancangan tu.. series jeles tgk budak2 tu terer masak kan kak chun.. hehhe.. dlm byk2 kakbit pun terberkenan kat pisau merah diorang slalu guna... nampak cam plastik.. hhehehe... kala boleh , nk jugak la.. :P

cek chun said...

hahahaha.. kecur liur ahh tengok pisau depa. jom kita beli

Azueriena Norash said...

shuntekkk ler pisau nieeee....i dah follow...uu...bestttnyer makan2

cek chun said...

ty azu. memag ramai pun suka itu pisau. cun kan!

peter said...

Great site very informative article thank you…cheers Peter

Rose said...

Lupa nak habaq kat hang, aku dapat satu set pisah kaler-kaler nie from my fren before balik Msia ari tew. A bit different from this entry, coz blade dia metal, but coloured. Sangat cute, warna pink, lemon green, bright blue and orange. Sangat tajam n so worth buying!

cek chun said...

cisss.. jeles sangat baca.
vanilla beans bawak balik tak?

Norlie said...

Sy br beli pisau ni kt langkawi...hehe

Adam Dali said...

Angah! Kekwat! LOL

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...