24 August 2009

puding trifle















resepi ni dapat dari cik kasmawati yg at tis very moment dok kat mekah mengerjakan umrah ngan gb dier... harap2 dimudahkan lah urusan dia kat sana.. aminn...
memang power resepi nih.. tambah2 kalo dia yg wat.. tak menang tangan.. ramai cikgu kat skul dia mintak tapau..

bahan-bahan
2 cawan tpug kastad
2 liter air
1 tin susu cair
1 tin susu pekat manis
10gm serbuk agar-agar
1. Campur semua bahan dalam periuk.
Kacau sebati, masak atas api perlahan sehingga pekat dan berkilat.
Susun kek yang telah dipotong ke dalam bekas.
Boleh gunakan segala jenis kek yang anda suka eg. kek pisang, span, cupcake, choc cake, kek gulung.. asalkan sedap dimakan...
Tuang adunan kastad atas kek dan ratakan... sejukkan...
Susun hirisan peach diatas kastard.. pelbagai jenis buah n nata de coco juga boleh digunakan..














untuk lapisan atas, gunakan jeli segera.. masak ikot arahan dan tuang atas peach..
agar2 biasa juga boleh digunakan.. cuma tambah perasa n warna saja..biar hingga beku dan sejukkan dalam peti sejuk...

4 comments:

sherry said...

hehe... chun thanks for the recipe...its help me a lot... kui3

cek chun said...

cik sher.. hope menjadi ler.. emel bak sket kat cekk nooo... gudluck... :)

Unknown said...

besttt....

cek chun said...

tq.. :) saja tak dak kejer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...