bahan-bahan
- 300gm fetucine - untuk 3 orang makan, tu pon sampai ke malam makannya.
- 1/2 capsicum - buang bahagian putih di dalam, hiris nipis memanjang
- oregano - chun guna yang segar, tapi tak mengancam bau nya. lebih prefer yang kering punya.
- 10 ekor udang - buang kulit dan bersihkan
- 1 kotak kecil cream
- garam, fresh black pepper
- 100gm sosej - potong menyerong
- 4 ulas bawang putih - cincang halus
- fetucine direbus ikut arahan di bungkusan. masukkan 2camb garam dalam air mendidih.
- tumis bawang putih hingga layu. masukkan udang dan sosej. goreng sebentar.
- masukkan capsicum atau sayuran lain (bergantung pada selera seperti cendawan)
- masukkan cream, perasa dan akhir sekali pasta. kalau agak kering, masukkan sedikit air rebusan pasta. kacau sebentar.
4 comments:
Nyummmyy...Sedapnye fettucini ni...Nt nak cb la gak...
try la adia. sedap
Salam kenal.
Hmmm..menyelerakan ni.
Biasa guna yg lain kecuali fettucini. Boleh cuba jugak ni.
Pakai cream brand ape eh sedap?
Post a Comment