20 November 2010

scramble egg with sausage

menu breakfast ni chun buat untuk dinner. godek-godek gerobok, apa pon tarak. yang ni saja ada, itu pon lebihan berpizza hari tu. stok kena dihabiskan sebelum balik kampung. besok-besok kang habis rosak kalau dibiarkan begitu saja dalam peti sejuk.

sepatotnya telur dipukul bersama susu segar. tapi chun guna air biasa saja. sebab tu the end result macam berair. lol. terlebih pandai la plak. takpa lah. janji sedap untuk di ngap. ambil 3 biji buah zaitun dan hiris nipis-nipis. campurkan ke dalam telur bersama fresh black pepper, L&P dan garam.

gunakan minyak zaitun untuk mengoreng sosej hingga masak. letak di tepi kuali dan curahkan adunan telur dan kacau perlahan-lahan. setengah orang masak telur ni hingga kering, chun prefer basah-basah sikit. jadi, masak pon sekejap sahaja.

cc: mencari lagi menu apakah untuk menghabiskan stok buah zaitun dan capers ku.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...