04 December 2010

kedai yang paling cek minat

 cek jumpa kedai ni semasa jalan-jalan cari makan dengan sepupu-sepupu yang ramai tu. bila tiba di stadium, parking kereta dan cek ternampak dengan begitu besar signboard di seberang jalan. berwarna kuning dan sunggoh catchy dengan namanya Sugar & Flour. wah.. ini sangat menarik. one stop centre for your baking need.

masuk saja, cek dah terpegun. tapi tak la ssehebat kedai besar yang lain. cuma bagi cek, kat sini semua ada. sejak dari tu, bila balik kampung, memang dok tuju kedai ni saja. berdiri lama-lama pon takpa. janji mata puas memandang. masa ni la idea datang mencurah-curah. tengok plastik cupcake pon, cek dah berangan-angan dasyat. disini jugalah datang nya idea nak buat kek dua tingkat untuk cik Mun kahwin bulan lepas.
tapi harga dia agak mahal 2-3 ringgit dari harga barang mentah di kedai yang selalu cek jengah di Penang. tapi cek tak kisah la. window shopping pon sudah ok maaa. sampai depa kena panggil balik la sebab dah tak larat tunggu kat kereta :)

2 comments:

Anonymous said...

kedai ni kat mana? kedai yg murah tu kat mana plak?

ALIZA RASHID said...

..Kedai kt mn nie?? Macam best laaa... Kt mn ek tlg cta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...