11 December 2010

fetucine carbonara


dah banyak kali sebenarnya buat pasta ni. tetiba teringin. dulu makan di dave's deli, chun order carbonara. ingatkan pekat berkrim, rupanya dah macam kuah pastanya. memang diletak cream saja. tapi sedap dan tak muak. ada capsicum dan cendawan tiram di dalamnya.  carbonara yang sebenarnya patut di letakkan dengan kuning telur. jadi masakan akan menjadi pekat berkrim.

jadi chun try buat kat rumah. letak air rebusan pasta tu banyak-banyak. resepi macam dulu cuma kali ni lebihkan air rebusan pasta semasa mengoreng.  aregano pula hilang ntah ke mana. kalau letak, mesti lagi sedap.

5 comments:

gerbera said...

Terliur...cream tu pakai brand apa?

cek chun said...

guna Paul tickening cream. rm7 gak la. small packet ja

gerbera said...

O..Itu hari jumpa buttermilk brand Paul juga. The one and only buttermilk yg saya penah jumpa.

cek chun said...

yes gerb.same here. kat tesco. rm11 jugak. so expensive.no wonder RV is sooo expensive.

Mama Zara said...

sedapnyaaa.. dh lama x mkn kuah carbonara ni


Entry terbaru: Mode Sedih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...