17 January 2010

fetucini with clam

chun memag ske lala kepah nih. kalo balik kg, mesti p simpang kuala, p bli kat market petang2 tuh. segala jenih mak nenek kepah ada. kekadang ada siput duri. selalu lala ni balik goreng pedas, halia atau masak ngan taucu.

tapi tak leh makan slalu sangat. bahaya wo. t kena gout. ape pon tak leh mam dah :))

hari tuh p sunshine, jumpa clam ni beso2 gak. sebb dah mam sorang, murah la harganya. dalam 3 hengget kot. pastu tu chun guna fetucini.

kepah- dalam 300gm
fetucini masak ikot arahan, simpan aiq rebusan sket.
2 bawang putih - hiris halus
cili merah - hilis halus panjang2 @ julienne (Julienne is a culinary knife cut in which the food item is cut into long thin strips. Common items to be julienned are carrots for carrots Julienne or celery
daun bawang - julienne :)

1. guna olive oil, tumis bawang putih. jangan sampai garing.
2. masukkan kepah, tutup periuk 3 minit.
3. masukkan perasa, pasta, cili n daun bawang. letak air rebusan pasta sedikit kalo kelihatan kering. njoy :)

p/s pic blur sebb guna camera phone jek. masa ni camera ilang p mana ntah :(

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...