teringin lama nak buat sendiri. jadi cek hentam saja apa yang ada dalam gobok tu. sosej nya cek chun try merapu dua cara; bakar dan rebus.
option 1.
bakar sampai rentung. dah tau benda ni nak masak, boleh dok pi melangut buat kerja lain pulak. nahh.. terima la habuannya. sebelum letak dalam oven bersuhu 200c, drizzle some olive oil, letak garam, pepper dan crushed dried oregano. sapu rata kemudian ambik keju slices tu potong dan letak atas sosej. bakar dalam 10 minit.
option 2.
- rebus/kukus sosej sampai masak. adala dalam 5 minit.
- potong bawang besar dan goreng dengan olive oil sampai kekuningan. ketepikan.
- pecahkan 1 biji telur dan buat dadar.
- kukus roti sekejap sehingga lombut dan gobu atau sapu butter pada roti dan tekap atas tefal panas hingga kekuningan.
to assemble;
sumbat-sumbat semua dalam roti. picit mayonis, mustard dan cili sos. enjoy.
psssstt: takde sayur mayur.. gobok kosong.
2 comments:
arrgh..tidak....
Aiyoooo.. Udah dipesan ninn
Jangan datang deh
Ibu degil yaaa
Post a Comment