22 August 2010

air asam

air asam ni memang specialty my mom. kat kampung dia di parit buntar, perak tu, memang air asam ni dihidangkan tiap kali kenduri kahwin. selalunya buat untuk di cicah dengan daging rebus la, perut ke.. melecoq ayaq lioq aihhhh..hehehe

baru ni dekna hantar nasi daging. mam macam tu jer dengan air asam. mak aiiii..terangkat nasi dia wat.

bahan-bahan
cili merah - hiris nipis
bawang besar dihiris nipis
tomato - hiris nipis
belacan
kerisik
limau nipis
asam jawa
garam
gula

1. di dalam mangkuk, masukkan semua bahan-bahan dan picit-picit sampai sebati.

6 comments:

NisaUsoff said...

picit2... mcm urut2 ke ;;);;) seksi2 ke kalau urut tu ;;) ahahahahahaha

yanti isa said...

wahhh..air asam kpg kite .

cek chun said...

nis.. sebab sexi la sampai meleleh ayaq lioq ahh =))

kak t, terkenai seantero duniya ni :D

Anonymous said...

Ahhhh...why lah baru now i saw this ayaq asam?...so kecoq ayaq lioq no......and hungry!!... Yup, parit Buntaq is the best. will share this one on my blog nanti ya...nanti...bila ntah.

Anonymous said...

****dia atas itu adalah saya...razika johar..hehehe...

cek chun said...

Hai anon yg bernama zik,
Reply komen hg ni buat aku lapaq jaaa...
Jgn lupa boh dlm blog hg ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...