16 August 2010

lamb chop

ramadhan kedua, mak, abah dan adik-adik datang ke rumah. saja nak melawat anak dia yang sakit lama ni. uhukk.. petang tu abah siap order nak makan lamb chop. zasss... pulun mak ngan anak p Giant beli barang. kali ni chun try buat ala jamie oliver.
bahan bahan
fresh rosemary sebungkus (chun guna fresh thyme, and dry rosemary)
2 biji lemon
salt n pepper
2 or 3 dash of L&P sauce
olive oil

1. ambik kulit lemon, chun guna pisau dan kupas, jangan sampai terkena bahagian putih, nanti pahit.
2. tumbuk kulit lemon bersama rosemary dalam lesung batu sampai lumat.
3. masukkan salt n pepper, L&P dan olive oil.
4. lumur pada daging dan simpan semalam dalam fridge.
5. bakar atas pan. guna sedikit olive oil.

* gabungan thyme tak menarik la. fresh rosemary lagi power.

2 comments:

me.myself.dan.aku said...

cek chun, kalau hang gabungkaa rosemary dgn fresh thyme, rasanya lagi best.ari tu buat bbq ayam : resepi sama cam ni gak, tapi tak letak L&P, best...

cek chun said...

nti aku try laen la. dry herbs tak bes langsong :( mujoq bleh bli kat jusco $2 je sepaket :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...