resepi masih sama. cuma tak cukup warna. sebab malas nak membasuh bekas banyak-banyak. tapi macam kurang ceria la pula. lepas ni memang akan buat lagi dan tak akan skip warna dah. tiga warna memang akan bikin apam ni cun.
chun guna serbuk santan untuk resepi ni. bancuh dengan air suam dan cukupkan 250ml. bila cukup time kukus, tengok-tengok kek masih goyang dangdut. aikk.. kenapakah? patutnya dah keras solid. takpa. teruskan usaha mengukus. mujoq jadi. tapi tu la, habis titik-titik hujan gerimis menimpa. ni dah letak foil nih atas acuan. lepas ni nak try balut tudung kukus dengan tuala pula. belek balik resepi. rupanya santan kara tu cuma 200ml. haa.. buat pandai lagi. lain kali baca betul-betul.
santan serbuk ni memang tak best. kurang wangi dan berlemak. lepas ni tobat takmau guna dah.
2 comments:
ana mmg tak suka guna santan kotak, santan yg diperah dgn tgn lagi best
memang terbaek. tapi kadang2 tak rajin..hehe..eh most of the time :p
Post a Comment