|
kenduri doa selamat pada hari pembukaan |
chef in the house dah buka gerai tepi jalan. gamaknya dah boring duduk rumah. dulu hari-hari ambil upah kelebek wayar, sekarang bertarung dengan periuk belanga. pagi-pagi buta dah pulun memasak sorang-sorang. kemudian angkat semua barang ke kedai yang jaraknya dalam 1km dari rumah.
|
mem besar bersama lauk pauk yang dimasaknya
|
|
bihun sup daging |
kelmarin bermula lah era gerai barunya. pagi-pagi ada nasi lemak, bihun dan mee goreng. tengahari pula nasi campur. ada la sepuluh jenis lauk dan petangnya pula dengan nasi ayam dan bihun/mee/koteow sup.
lokasi kedai: tepi jalan ke kampung alor terong, titi keling, tandop, alor star
bersebelahan dengan rumah kedai, tepi kedai perabot.
waktu operasi : dengar kata nak buka hari-hari
7 pagi sampai 7 malam
|
nasi ayam |
|
|
3 comments:
Tahniah makndak ...bila la boleh nak pi terjah ni ?
bihun daging nampak sedap. Jauh sgt kat utara nun ha
kak t, bila2 datang jer. buka ari2 nih.
gerb, kalau terlepas ke sini, mai ler
Post a Comment