|
digerai inilah segalanya bermula |
lama dah chun dengar pasal koteow ni. katanya sangat famous di sini. asalnya cuma gerai kecil. sekarang siap berhawa dingin, dengan pintu automatik lagi. pertama kali jejak ke sana, terpaksa menunggu meja kosong. senarai yang menunggu koteow goreng masak pula sangatlah panjang.
|
meja dan kerusi ber marmar |
seeloknya datang sini dengan perut separuh penuh. dah la kena tunggu lama. mungkin tempatnya selesa untuk bersama keluarga. chun rasa koteow tu biasa saja. mungkin sebab dah selalu makan char koteow penang yang memang sedap.
|
koteow yang femes ames di taiping |
koteow doli ni kering. macam koteow mak masak di rumah. yang bezanya cuma koteow disini besar sikit saiznya.
kami juga makan mee rebus dan bihun sup. tak menarik. payah sungguh kalau tinggal di surga makanan Malaysia ni. banyak makanan sedap sudah dirasa. tapi kalau nak beralih rasa, boleh lah cuba.
6 comments:
sy penah la merasa makan doli masa dia berniaga kat tapak pasar malam je dolu2
my friend cakap dulu sedap.bila dah komersil, terus rasa ke laut.ntahla.. tapi at least dah try kann
my feveret (ever) subjek... panjang umur, ko ajak aku datang rumah, aku nak datang makan...
wuhuuuu...welkem bang aidid
jom..jom..cek belanja. apa mau makan?
susu mau?
Ejen 010...betoi tu dulu kecik je gerai dia. Sy tk brapa ingt rasa yg dulu tu sbb jrg dpt mkn luar..tk mampu. Seingt sy mkn kt sini pn ada yg belanja...heheh. Hubby kata lani rs ada kureng skt.
kureng sungguh dah. takmau pi dah. merajuk!! hehehe
Post a Comment