tengok roti butterscoth atas meja tu tak susut-susut pon. dok banyak tu la dari 3 hari lepas. ingat nak makan sahur, tapi nasi juga jadi pilihan. jam dah pukul 7, setengah jam lagi dah waktu berbuka. hmmmmm.. bread pudding la jawabnya. 15 minit saja api atas bawah 200c.
chun guna bahan-bahan diatas ni.
4 keping butterscotch
1biji telur
1 keping bounty coklat - ada kelapa dalamnya
sedikit walnut
sedikit butter
1/2 tin susu cair
1camb gula
1. roti dipotong 4 dan di susun dalam loyang. kali ni tak perlu sapu dengan butter.
2. pukul telur dengan susu cair dan gula. tuang atas roti. biar terendam dalam sepuluh minit.
3. potong kecil bounty dan tabur diatas roti. taburkan juga walnut.
4. letak sedikit butter di atas roti dan bakar secara bain marie hingga kekuningan.
p/s boleh letak apa saja atas roti ni. chun dah try kurma, walnut, kismis, fig
No comments:
Post a Comment