27 October 2010

creamy tomato pasta

pasta bow ni chun guna lebihan kuah pizza tempoh hari. cuma tambah cendawan dan capsicum. sebenarnya nak habiskan stok pasta saja. pasta di rebus hingga al dente. panaskan minyak zaitun dan goreng hirisan cendawan dan capsicum. bila hampir layu, masukkan kuah pizza dan pasta. tabur sedikit oregano kering dan  goreng sebentar. nak sedap lagi tabur dengan keju parmesan sebelum menghidang.

kuah pasta
  • 1 tin kecil tomato puri
  • 8 biji tomato - blender 
  • 3 bawang putih
  • 2 bawang besar
  • 2 daun bay
  • 1camb oregano
  • garam, gula 
  • 2camb minyak zaitun
  1. bawang dipotong dadu dan tumis dengan minyak zaitun sampai layu.
  2. masukkan tomato yang di blender dan tomato puri, daun bay serta oregano.
  3. masak dengan api perlahan selama 20 minit. masukkan garam dan gula.

2 comments:

Mimiey.. (^-^) said...

sedapnye chun pasta tu...ni kalau mkn xcukup sepinggan ni...

cek chun said...

tengs mimiey. sempoi ja pasta ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...